Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Peste nobil - viata sanatoasa

Membru Bizoo de 11 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Alge uscate Kombu, pachet de 50 gr

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Out Of stock
Descriere
Kombu este un ingredient esential in bucataria japoneza. Kombu (din japoneza: 昆布, romanizat: konbu) este o alga comestibila din cea mai mare parte a familiei Laminariaceae si este consumata pe scara larga in Asia de Est.

Algele de mare sunt recunoscute ca ingrediente alimentare sanatoase, sarace in calorii si bogate in continut de minerale, iar algele Kombu in particular sunt bogate in nutrienti precum calciu, vitamine si fibre alimentare, si sunt deosebit de bogate in iod. Iodul este un nutrient esential pentru mentinerea functiei tiroidiene si producerea hormonilor tiroidieni.

Kombu se vinde uscat (dashi konbu), murat in otet (su konbu) sau sub forma de fasii uscate (oboro konbu, tororo konbu sau shiraga konbu). Poate fi consumat si proaspat in sashimi.Kombu este utilizat pe scara larga in bucataria japoneza ca unul dintre cele trei ingrediente principale necesare pentru a face dashi, un stoc de supa.Dashi are un gust puternic de umami, care este cunoscut sub faimosul nume de al cincilea gust. Dashi Konbu se realizeaza punand kombu uscat intreg sau pudra in apa rece si incalzindu-l pana aproape de puctul de fierbere.

Kombu-ul inmuiat este de obicei consumat dupa ce a fost gatit sau este feliat si folosit pentru a face tsukudani, un fel de mancare in care se fierbe la foc mic impreuna cu sosul de soia si mirin.Konbu-cha sau kobu-cha (昆布 茶) este un ceai preparat prin infuzia de kombu in apa fierbinte. Ceea ce americanii numesc kombucha se numeste „kocha kinoko” in Japonia. Kombu este de asemenea folosit pentru a aroma, a condimenta orezul folosit la sushi.

Ingrediente: Alge marine uscate (100%).

Valori nutritionale pe 100g: Energie 153kcal Grasimi 1, 9g din care saturate 0g Carbohidrati 64, 7g din care zaharuri 0, 5g Proteine 7, 7g Sare 3000mg

Origine: Japonia

Conditii de pastrare: A se pastra in loc uscat si racoros. A se consuma in aproximativ o luna de la deschidere.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura